Otkrijte najveće blagodeti koje nam pruža majka priroda! Iskoristite blago svog podneblja, te uživajte u najlepšim ukusima koji će vam okrepiti organizam i dati vam snagu! Idealan izbor za sve generacije bio bi definitivno sok od bresaka.

Kako se pravi sok od bresaka? Sok se pravi tako da se koštice odvoje od voćki, zatim se breskve oljušte te izmiksaju. Savremenom tehnologijom breskve se kuvaju, ali pod uslovima koji održavaju da svi zdravi sastojci ostanu u soku. Verovatno ste upoznati da se vrenjem te kuvanjem dosta korisnih sastojaka u voću i povrću gubi, ali to ovde nije slučaj! Breskve same po sebi sadrže dovoljno prirodnog šećera, te se ovakvim sokova nema mnogo šta dodavati da bi dobili na slatkoći. Najvažnije je da je sok pravljen pod kvalitetnim uslovima koji će održati potpuna svojstva svega što ovo bogato voće može da učini za ljudski organizam!

 

Kako uvrstiti sok od breskve u ishranu?

casa gustog soka od breskveJednostavno, te svakodnevno. Ovo je idealan izbor za sve moguće generacije! Pa, krenimo od najmlađih, jer za njih treba uvek imati najviše pažnje. Mladi roditelji vrlo dobro znaju koliko je teško razaznati pravi proizvod za svoje dete, pogotovo kada dete tek počinje da jede drugu hranu osim majčinog mleka. Tu na red uvek prvo dolaze kaše i gusti sokovi, koji su idealni i laki za varenje. Ukoliko vaša beba pati od grčeva, gusti sok od bresaka će ublažiti ovakvo stanje jer obiluje mnoštvom biljnih vlakana koje odlično utiču na probavu. Zaboravite na neprospavane noći i neprestan plač svog anđela, te uživajte u najlepšim danima roditeljstva. Gledajte svoju bebu kako raste srećno, sito i nasmejano. Gusti sok od bresaka možete mešati i sa drugim obrocima koje vaša beba voli, te će ovakav doprinos drugoj hrani prirodati sjajne sastojke koji će uticati povoljno na zdravlje vaših najmlađih. Zdravlje najvećeg organa-kože, razvijaće se idealno te će biti očuvan betakarotenima i vitaminima A, E i C kojim je ova voćka bogata. Svi znamo da bebe često pate od ekcema i akni, za koje i sami doktori često nemaju objašnjenja. Odgovor se krije u ishrani! Obogatite jelovnik svog deteta pravim izborom kašastih sokova i na pravom ste putu!

Ukoliko ste mlada osoba koja je odlučila da se zdravije hrane i donese neke promene u svoj život na bolje, možete početi da konzumiratu gusti sok od breskve između obroka, ili čak za doručak. Ako mislite da vam to neće biti dovoljno za doručak, dozvolite da vas razuverimo! Kako breskva obiluje mnoštvom vlakana i celuloze, to će učiniti da se osećate sitim dugo vremena. Ako tome pridodamo da je ovo gusti sok od bresaka, kalkulaciju možete da napravite i sami.

Da li ste znali da je voće i voćni sok najpreporučljivija kombinacija za doručak?

Nakon duge noći, gde telo izbacuje toksine i prerađuje zaostatke hrane, budite se sa nešto nižim šećerom i tada je najbolje vreme da pojedete prirodni izvor šećera. Ako ovu naviku uvrstite u vaš svakodnevni život, nećete imati problema sa oscilacijom pritiska, šećera, a naravno ni varenja. Vaš organizam ujutro treba lako probavljivu hranu koja će vam pružiti instant energiju!

sok od breskve za dorucak

Ljudi uglavnom posežu za brzim šećerima, koji nisu dobri. Istina je da će vam dati energiju odmah, te da će se lako provariti i učiniti vas spremnim za dan, ali to će trajati vrlo kratko. Nakon samo par sati osetićete umor i napad gladi (oscilacije pritiska i šećera), te ćete posegnuti za novim obrokom. To ovde nije slučaj! Gusti sok od breskvi će vam dati instant energiju, ali bez posledica pada pritiska i šećera, jer ovaj prirodni sok deluje tako da postepeno, kako se vari, smanjuje osećaj sitosti kroz sate. Dakle, nećete osetiti nagli pad energije već potpuni balans vašeg organizma!